Koululaisen kanssa Vihdissä

Vihdissähän voi lapsen kanssa puuhata vaikka mitä! Olemme keränneet tälle sivulle erilaisia harrastus- ja puuhailumahdollisuuksia.

Harrastusmahdollisuuksia – Ulkoilmatoimintaa – Yhdessäoloa


Salmen ulkoilualue

Salmi on suosittu ulkoilualue Vihdin kunnassa. Sen pinta-ala on 860 hehtaaria. Salmi sijaitsee Nuuksion kansallispuiston pohjoispuolella, Vihdintietä 37 kilometriä Helsingistä.

– Luontopolku   
– Takkatupa avoinna päivittäin klo 10:00-14:00, ei varauksia   
– Keittokatokset, 3 keittokatosta ja 2 tulentekopaikkaa, tulenteko muualla kielletty.
– 2 leikkipaikkaa   
– Ulkoilureitit; viitoitettuja reittejä 24 km, kivituhkapintaisia, soveltuvat myös polkupyörä- ja pyörätuolikäyttöön, talvella latuina 3 km, 4 km, 6 km ja 10 km (perinteinen /vapaa tyyli), luonnonpohjaisia polkuja
– Kiintorastiverkosto soveltuu sekä retkeilysuunnistukseen että kilpasuunnistajien harjoitteluun  
– Virkistyskalastusta voi harrastaa Salmijärvellä, Poikkipuolisella sekä Iso-Parikas- ja Vähä-Parikas-järvillä, luonnonvarainen kalakanta poikasistutuksineen
– Telttailu on sallittu telttailualueella kahvilan alapuolella. Telttailu on maksutonta.


Vihti Ski Center

Vihti Ski Center tarjoaa monipuolisen rinnevalikoiman Etelä-Suomen olosuhteissa. Hyvä sijainti Lohjanharjun pohjoisrinteellä on riittävä muuttamaan kaupungin loskan lumeksi.

Stenmark-kilparinne vastaa vaativankin laskijan haasteisiin ja harrastajille löytyy keskivaikeita, helppoja rinteitä ja suorituspaikkoja sekä ski-cross rata. Aloittelijoille löytyy myös paljon vaihtoehtoja. Hissejä on kaikkiaan kymmenen: 5 ankkuri-hissiä, 2 sompahissiä, 2 taikamattoa ja naruhissi. Lautailijoille on reilejä ja muutama pienempi boksi.


Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto

Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto on Lohjalla toimiva musiikkiopisto. Päätoimipaikka sijaitsee Lohjan keskustassa, Vihdin sivutoimipaikka sijaitsee Nummelassa, opetusta on myös Pappilanpellon koululla Vihdin kirkonkylällä. Musiikkiopisto toimii vuonna 2004 valmistuneiden tilojen lisäksi myös samassa rakennuksessa toimivan Anttilan koulun yhteydessä olevissa tiloissa.


Vihdin Salisudet

Vihdin Salisudet (VSS, Sudet) on vuonna 1994 rekisteröity salibandyn erikoisseura joka toimi ensimmäisinä vuosinaan Nummelan Salisudet nimellä. Vihdin Salisudet ry on rekisteröitynyt yhdistys ja Suomen Salibandyliitto ry:n (SSBL) ja Suomen Valmentajat ry:n jäsenyhdistys.

Seuran toiminta alkoi vuonna 1992, mutta varsinainen perustava kokous pidettiin vuonna 1994. Alkuvaiheessa toiminta kattoi yhden joukkueen ja noin 25 jäsentä.

Nykyään Salisudet on lähes 500 harrastajan ja vajaan 20 joukkueen erittäin vireä seura. Joukkueet pelaavat yli 20:ssä SSBL:n sarjassa yli 350 lisenssipelaajan voimin. Suhteutettuna koko maan lukuihin, harrastajamäärältään VSS on 47. suurin kun koko maassa on 794 liiton alaista seuraa.